Ditte Ejlerskov

 
The Palm Tree Collection - i Boningshuset 2011 Dessa verk gestaltade idén om paradisets ultimata symbol - Palmen. Inte ett rent bibliskt paradis utan mer som en stiliserad exotisk plats, där all existens är positiv, harmonisk och tidlös. En plats utan människor. I arbetet med materialet , som hon bearbetat under flera år, har hon lyckats fånga en liten bit av det äkta och ursprungliga. Ditte Ejlerskovs arbetar alltid så här, fördjupar sig i ett tema under en lång tid för att nå fram till en trovärdighet, sanningen.

The Palm Tree Collection - i Boningshuset 2011
Dessa verk gestaltade idén om paradisets ultimata symbol - Palmen. Inte ett rent bibliskt paradis utan mer som en stiliserad exotisk plats, där all existens är positiv, harmonisk och tidlös. En plats utan människor. I arbetet med materialet , som hon bearbetat under flera år, har hon lyckats fånga en liten bit av det äkta och ursprungliga. Ditte Ejlerskovs arbetar alltid så här, fördjupar sig i ett tema under en lång tid för att nå fram till en trovärdighet, sanningen.

 

Ditte Ejlerskov

Ditte Ejlerskov är född 1982 I Danmark, bor och arbetar I Malmö. Blev nominerad till Carnegie Art Arward 2011 och den utställningen visas I alla nordiska länder under 2012. Utbildades vid Malmö Konsthögskola 2009. 

Återkommer till galleriet 2012.

ditteejlerskov.com

image.png
image.png