Lisa Jeannin

 
Luffarspindeln , brons 2010 - 2011

Luffarspindeln, brons 2010 - 2011

 

Lisa Jeannin

"Spindeln är en återkommande karaktär i min konst och ett slags självporträtt som konstnär.
Det är en liten variant av en större skulptur som är fyra meter lång och är en offentlig utsmyckning för Beckombergaskolan på uppdrag från Stockholms Konstråd. Det finns en skulptur till - ett munspel som spindeln har glömt i skogen som hör till dagiset som ligger jämte Beckombergaskolan. Spindeln själv ligger på låg och mellanstadiets skolgård under ett träd. Skulpturerna är gjutna på Maiale Konstgjuteri i Malmö 2008-2009.
Jag har alltid tecknat. Det är någonting jag gör parallellt med mitt övriga konstnärskap. Flera av teckningarna fungerar som ett slags synopsis till de video-verk jag och Rolf Schuurmans gör. Andra kanske blir nya videoverk i framtiden. "/ Lisa Jeannin augusti 2010

Lisa Jeannin gick ut konsthögskolan i Malmö 2001 och har sedan dess ställt ut i Sverige och internationellt. Bla på Dunkers Kulturhus, Moderna Museet, Malmö Konsthall, Bonniers Konsthall, Museum het Domein, Sittard (NL), Museum Felix de Boeck i Bryssel (BE), The Armory Show i N.Y. (USA), Kunstverhein Hannover (DE), Busan Biennale (SydKorea). Hon finns representerad på svenska museer och hos ett stort antal privata samlare. Lisa Jeannin är född 1972 och bor och verkar i Hakebo Missionshus i Småland.